Електронните цигари, използвани от 1 на 20 шотландци, казва проучване на здравно проучване

Write By: ab330ci Published In: Are electronic cigarette Safe? Created Date: 2015-10-16 Hits: 672 Comment: 0

Електронните цигари, използвани от 1 на 20 шотландци, казва проучване на здравно проучване

източник: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-34323777

Електронните цигари, използвани от 1 на 20 шотландци, казва проучване на здравно проучване

Един от всеки 20 възрастни в Шотландия използват електронни цигари и една шеста от населението на възраст са ги опитвали, според годишното проучване на шотландските домакинства.

Health Survey The Scottish за 2014 току-що е бил публикуван.

Той предложи богатите хора са по-склонни да се пие във вредни количества и повечето шотландци не ядат от препоръчаното количество плодове и зеленчуци.

Той също погледна към въздействието на Игрите на Британската общност, но не намери особена промяна в нивата на физическа активност.

Всяка година повече от 4000 възрастни и 1000 деца са разпитани за предоставяне на моментна снимка на здравето на нацията.

През 2014 г. за първи път, възрастни бяха попитани за тяхното използване на електронни цигари, които доставят никотин в пара.
"Не е незначителна"

Резултатите предполагат, 1 в 20 възрастни (5%) в момента ги използват, и 15% от всички възрастни са ги опитвали.

Половината от всички пушачи казват, че са ги използвали, но само 1% от хората, които никога не са пушили редовно са заявили, че се е опитал електронни цигари.

Diarmid Campbell-Jack, изследователски директор в ScotCen социални изследвания, заяви: "Тези открития потвърждават, че електронните цигари се използват от една малка, но не незначителна част от хората в Шотландия, с един във всяка от 20 казва, че те в момента се използват електронни цигари.

"Важно е, че ролята на електронните цигари не е над очакваното, особено докато още не се знае за техните дългосрочни последствия. Въпреки това, още повече, че ние виждаме спад в употребата на тютюневи цигари толкова по-добре за бъдещето на здравеопазването в Шотландия. "
Изображение авторското право Thinkstock
Изображение надпис Само 1 в 5-ма възрастни казаха те се срещнаха дневната препоръката на пет порции плодове и зеленчуци

Хората, които участват в проучването бяха попитани за тяхното общо здравословно състояние и благополучие, консумация на алкохол, тютюнопушене, начин на хранене и физическа активност.

Проучването също погледна към затлъстяване, дихателната и сърдечно-съдови заболявания здраве и диабет, както и неравнопоставеността в здравните рискове.

Той установява, "забележително ниски доходи" в тези, които пият най-опасни или вредни нива.

Онези от най-високите доходи домакинствата са били значително по-вероятно (31% мъже, 22% жени) да се пие на това ниво от тези на най-ниските доходи домакинства (18% мъже, 13% жени).
Още спорт

Други резултати предполагат, по-голямата част, почти две в три, на шотландските възрастни остават с наднормено тегло, с 28%, които са с наднормено тегло.

Един от всеки 10 възрастни не консумира плодове или зеленчуци, а само един от всеки пет срещна препоръчаната пет на ден, според проучването.

Само 14% от децата на възраст 2-15 години срещнах тази насока.

Проучването също така поиска участниците за въздействието на Игрите на Британската общност, които се проведоха в Глазгоу през лятото на 2014 година.

Малко над 1 в 20-възрастни възрастни казаха, че са по-заинтересовани от спорта и физическата активност, в резултат на игрите, и само 4% са заявили, че са били мислене за постигане на по спорт или физическа активност.

 

 

 

 

източник: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-34323777

Leave A Comment

Captcha