Безвредни ли са електронните цигари?

Write By: ab330ci Published In: Are electronic cigarette Safe? Created Date: 2013-08-14 Hits: 1206 Comment: 0

Електронните цигари са стотици пъти по-безвредни от традиционните, смята главният здравен инспектор

Електронните цигари са стотици пъти по-безвредни от традиционните, тъй като не отделят катрани и канцерогенни вещества, каза по Би Ти Ви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Коментарът му беше по повод твърденията, че в Европейският съюз се готви регламент, който да ги забрани. Експертът добави също, че те имат и предимството да не отделят никакви вредни за околните вещества.

Според Кунчев в света има държави, в които продажбите на електронни цигари не е разрешена, но те не са в Европа - Уругвай, Бразилия, Сингапур, Южна Корея. Аргументът за забраната бил, че те задълбочават зависимостта към никотина.

 

Ангел Кунчев смята, че едва ли в Европа ще се забрани продажбата на електронни цигари, но е вероятно те да бъдат класифицирани като "медицинско изделие". Ако това стане, всеки производител трябва да получи разрешение да продава продукта си, ще има регламент и контрол, което щяло да е от полза за потребителите. Главният здравен инспектор е и на мнение, че трябва да се регламентира съдържанието на никотин в течностите за заместителите на традиционните цигари.

Leave A Comment

Captcha